BASIS Holdings Sdn Bhd

PERSONAL DATA NOTICE FOR BUSINESS

We respect the privacy of our valued customers and prospective customers and the use of their personal data. We process their personal data made available to us, in compliance with the Personal Data Protection Act 2010 ("PDPA") which has come into force on 15th November 2013.
Your personal data, including without limitation to the personal data obtained from the registration form/sales form/survey form/ sub-sale form you have provided to us, our marketing and sales agents and/or our website advertising service providers, your participation in our contests, and/or any further updates provided to us, Basis Holdings Sdn. Bhd. and its subsidiaries, associates, affiliates and/or members within the Basis Holdings Sdn. Bhd. group of companies (collectively, referred to as "us", "our", or "we" in this Personal Data Notice) by you in relation to your personal data ('Personal Data', will be processed by us for the purpose of providing you information about our products and/or services, providing you our services including credit checking for individual or companies, debt collection, website management, business solutions systems, providing your personal details for purpose of job recruitment or student recruitment, to carry out the obligations and/or transaction(s) you have requested, agreed and/or authorized us to do, to request additional information on the feedback that you provide about the product or services that you are using, to obtain feedback and/or conduct surveys in relation to our products and/or services, to provide you with advance notice of our events, for you to participate in our contests, to tell you about new product and/or service releases which may be of interest to you, and/or such other purposes referred to in our Personal Data Protection Policy (collectively, "Purpose").

We also wish to inform you that your Personal Data may be disclosed to third parties, such as to our subsidiaries, associates, affiliates and/or members within the Basis Holdings Sdn. Bhd. group of companies, joint venture partners, the management corporation, banks, public amenities and utilities providers, service providers and such other classes of third parties referred to in our Personal Data Protection Policy, which may be located within or outside Malaysia, for reasons relating to the Purpose.

You may request for access to or correction of your Personal Data or limit the processing thereof at any time hereafter by submitting such written request to us via:

Contact Person: Personal Data Protection Officer
Telephone Number: +603-9051 6999
Fax Number: +603-9051 6818
Email: support@basis.com.my

Any inquiries or complaints with respect to your Personal Data should also be channeled to us in this manner. You represent and warrant that the consent of third parties (e.g. you emergency contact person, referrals, authorized representative) whose personal data you have provided and disclosed to us have been sufficiently obtained to allow us to process the same in relation to the Purpose.

Please note that it will be necessary for us to process your Personal Data for the Purpose, without which we will not be able to carry out the Purpose.

For further information on how we collect and process your Personal Data, please review our Personal Data Protection Policy at www.basis.com.my. The list of Basis Holdings Sdn Bhd's subsidiaries, associates, affiliates and/or members within the Basis Holdings Sdn. Bhd. group of companies which are processing your Personal Data for the Purpose is also available on our website at www.basis.com.my.

We trust that you will consent and agree to the terms above with respect to the processing of your Personal Data by us. If we do not receive any response from you on the above, we shall assume that you are agreeable to the same.



NOTIS DATA PERIBADI UNTUK BISNES

Data peribadi anda, termasuk tetapi tidak terhad kepada data peribadi yang diperoleh daripada boring pendaftaran / borang jualan / borang kajian / borang sub-jualan yang telah anda bekalkan kepada kami, ejen pemasaran dan jualan dan/atau pembekal perkhidmatan pengiklanan hartanah laman web kami, penyertaan anda dalam pertandingan kami dan/atau sebarang kemas kini selanjutnya yang dibekalkan kepada kami, Basis Holdings Sdn Bhd dan subsidiari, syarikat bersekutu, gabungan dan/atau ahli-ahli dalam kumpulan syarikat-syarikat Basis Holdings Sdn Bhd (dirujuk secara kolektif sebagai 'Kami' dalam Notis Data Peribadi ini) oleh anda berkenaan Data Peribadi anda ('Data Peribadi'), akan diproses oleh kami untuk tujuan menyediakan anda dengan maklumat tentang product dan/atau perkhidmatan kami, menyediakan anda dengan perkkhidmatan kami termasuklah untuk memeriksa kredit peribadi or syarikat, pemungut hutang, pengurusan laman web, sistem solusi bisnes, membekalkan maklumat peribadi anda untuk tujuan pekerjaan atau pelajaran, untuk menjalankan kewajipan dan/atau transaksi-transaksi yang telah anda minta, setuju dan/atau memberi kebenaran kepada kami untuk melakukan, untuk meminta maklumat tambahan mengenai maklum balas yang and bekalkan tentak produk atau perkhidmatan yang sedang anda gunakan, untuk mendapat maklum balas dan/atau menjalankan tinjauan mengenai produk dan/atau perkhidmatan kami, untuk membekalkan anda dengan notis terlebih dahulu mengenai acara-acara kami, untuk anda menyertai pertandingan kami, untuk memberitahu anda tentang keluaran produk dan/atau perkhidmata baru yang mungkin menarik minat anda, dan/atau tujuan-tujuan lain yang dirujukkan kepada di dalam Dasar Perlindungan Data Peribadi kami (secara kolektif, 'Tujuan').

Kami juga ingin memaklumkan anda bahawa Data Peribadi anda mungkin didedahkan kepada pihak ketiga, seperti kepada subsidiari, syarikat bersekutu, gabungan dan/atau ahli-ahli dalam kumpulan syarikat-syarikat Basis Holdings Sdn Bhd, rakan kongsi usahasama, Badan Pengurusan Bersama, bank, pembekal kemudahan awam dan utiliti, dan/atau pembekal perkhidmatan dan kelas-kelas pihak ketiga yang lain yang dirujukkan kepada di dalam Dasar Perlindungan Data Peribadi kami, yang mungkin terletak di dalam atau di luar Malaysia, untuk sebab-sebab yang berkaitan dengan Tujuan tersebut.

Anda boleh meminta untuk akses atau pembetulan kepada Data Peribadi anda atau mengehadkan pemprosesan yang sama pada bila-bila masa selepas ini dengan mengemukakan permintaan tersebut kepada kami melalui:

Orang Hubungan: Personal Data Protection Officer
Nombor Telefon: +603-9051 6999
Nombor Fax: +603-9051 6818
E-mel: support@basis.com.my

Sebarang pertanyaan atau aduan berkenaan Data Peribadi anda juga harus disalurkan kepada kami melalui cara ini. Anda mewakili dan menjamin bahawa persetujuan pihak ketiga (contohnya, orang yang dihubungi semasa kecemasan, orang rujukan, wakil-wakil yang diberikan kuasa) di mana data peribasi mereka telah dibekalkan dan didedahkan oleh anda kepada kami telah diperoleh dengan secukupnya untuk membolehkan kami memproses yang sama berkenaan dengan Tujuan tersebut.

Untuk maklumat lanjut tentang cara kami mengumpul dan memproses Data Peribasi anda, sila semak Dasar Perlindungan Data Peribadi kami di www.basis.com.my. Senarai subsidiari, syarikat bersekutu, gabungan dan/atau ahli-ahli dalam kumpulan syarikat-syarikat Basis Holdings Sdn Bhd yang sedang memproses Data Peribadi anda untuk Tujuan tersebut juga boleh didapati di laman web kami di www.basis.com.my.

Kami percaya bahawa anda akan memberi keizinan da bersetuju kepada terma-terma di atas berkenaan pemprosesan Data Peribadi anda oleh kami. Jika kami tidak menerima sebarang maklum balas daripada anda mengenai perkara di atas, kami akan menganggap bahawa anda bersetuju kepada yang sama.